Καλώς ορίσατε - Samonas Παραδοσιακές Κατοικίες στα Χανιά, Κρήτη, Ελλάδα
Online Κράτηση
Αναζήτηση

Καλώς ορίσατε

Καλώς ορίσατε στις παραδοσιακές κατοικίες “Σαμωνάς"

41 αντίγραφο     chania-samonas-villas-greek-coffe     design-traditional

Οι κατοικίες μας μας βρίσκονται στη γραφική περιοχή του Αποκόρωνα, 20χλμ. νότιο-ανατολικά από την πόλη των Χανίων, σε ένα ήσυχο και γαλήνιο περιβάλλον, προσφέροντας μια μαγευτική θέα στα Λευκά Όρη και το Κρητικό πέλαγος.

samonas-houses-chania-view     Malotira-valley-sea-view

 

Παραδοσιακές κατοικίες Σαμωνάς.   Η μονάδα μας αποτελείται από πέντε διώροφες βίλες που προσφέρουν πανοραμική θέα της γύρω περιοχής και της θάλασσας. Κάθε μεζονέτα βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο του συγκροτήματος, έχοντας τα δικά της μπαλκόνια και αυλές, αλλά μοιράζονται την ίδια πισίνα, το γυμναστήριο με ατμόλουτρο (χαμάμ), το χώρο της ψησταριάς με τη μεγάλη τραπεζαρία και το μικρό παραδοσιακό καφενείο - παντοπωλείο. Έχουν διαφορετικά ονόματα ανάλογα με τη διακόσμησή τους, που είναι μπλε, πορτοκαλί, πράσινο, μοβ και κόκκινη βίλα. Αλλά κάθε σπίτι φέρει επίσης το όνομα ενός τοπικού βότανο (Μαντζουράνα, Δίκταμος, Φασκομίλια, Μαλοτήρα και Φιλκούνι), λόγω του ότι σεβόμαστε και αγαπάμε την πατρίδα μας και τα "δώρα" της. Αντίστοιχα φυτά υπάρχουν στην είσοδο του κάθε σπιτιού, αλλά και αποξηραμένα για να απολαύσετε όποτε εσείς θελήσετε ένα αρωματικό αφέψημα. Ολες οι κατοικίες, αν και διαφορετικές στο μέγεθος και τη διαρύθμιση, διαθέτουν τον ίδιο εξοπλισμό  και ανέσεις.

orange-villa-bedroom     Flikouni-apartment

Η διακόσμηση είναι παραδοσιακή αλλά κομψή με πολλές αντίκες ή λαογραφικά αντικείμενα. Σίγουρα δε θα σας λείψει καμμία από τις ανέσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής αφού τις έχουμε ενσωματώσει διακριτικά ώστε να διατηρείται ο παραδοσιακός χαρακτήρας της μονάδας μας. Στις εγκαταστάσεις μας περιλαμβάνονται οικολογική, θερμαινόμενη πισίνα, ψησταριά με ξυλόφουρνο,  γυμναστήριο, ποδήλατα, ατμόλουτρο, βιβλιοθήκη, ταινιοθήκη, μουσικά  cd, μικρό παραδοσιακό καφενείο - παντοπωλείο, ενώ ολές οι κατοικίες μας διαθέτουν πλήρη εντοιχισμένη κουζίνα, πλυντήριο πιάτων και ρούχων, στεγνωτήριο,  τζάκι, ανατομικά  στρώματα με επιλογή μαλακού ή σκληρού, χειροποίητα παραδοσιακά έπιπλα, δορυφορική τηλεόραση, δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο και πολλές ακόμα ανέσεις . Κατόπιν αιτήματος και με επιπλέον χρέωση, παρέχουμε παραδοσιακό πρωινό, εκδρομές, μασάζ στο δωμάτιον και όλες τις πιθανές ανέσεις και ευκολίες για βρέφη, αλλά και τους τετράποδους φίλους σας.

272E2E6D-6716-43F0-B92B-A8F3AE4373A7     IMG_0036

Η τοποθεσία μας.  Αν ψάχνετε για ηρεμία και γαλήνη, τότε ο Σαμωνάς είναι η ιδανική επιλογή για σας! Είναι η επιτομή της αυθεντικότητας, ένα χωριό με λίγους ντόπιους, που περιβάλλεται από δέντρα μακριά από το πολυσύχναστο κέντρο των Χανίων. Η χαλάρωση είναι πολύ εύκολη, αλλά μπορείτε να οργανώσετε κάποιες εκδρομές και σε κοντινές περιοχές, όπως για παράδειγμα το φαράγγι του Δίκταμου, τα Άπτερα με τα αξιόλογα αρχαία κατάλοιπα, το Καταφύγιο Βολίκας, τη λίμνη Κουρνά κ.α.  Πρέπει να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα, η οποία βασίζεται στη μεσογειακή διατροφή. Οι τοπικές συνταγές θα σας περιπλανήσουν όχι μόνο χάρη στα καθαρά συστατικά που χρησιμοποιούνται αλλά και λόγω της αληθινής γεύσης τους. Μερικές από τις νοστιμιές που πρέπει να δοκιμάσετε είναι ο κρητικός ντάκος με κριθαρένιο παξιμάδι, τα καλλιτσούνια με άγρια χόρτα ή μυζήθρα, τα τηγανιτά, και όχι μόνο, σαλιγκάρια, το χανιώτικο μπουρέκι, το παραδοσιακό πιλάφι που μαγειρεύουν σε γάμους, βαφτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, η μπουγάτσα Χανίων, και οι συνοδευόμενες από αγνό θυμαρίσιο μέλι, σφακιανές πίτες. Το τέλος κάθε γεύματος αυνοδεύει η πασίγνωστη πλέον τσικουδιά ή κρητική ρακή.

Καλώς να ορίσετε στο χωριό μας.